jueves, 22 de septiembre de 2011

BIODIVERSIDAD AGRARIA

 La biodiversitat és el conjunt de ser vius que formen part de la natura, un terme que es refereix no sols als animals salvatges o les plantes silvestres, també inclou les tomaques, les pebreres i totes les fruites i hortalisses cultivades pels humans. En l´actualitat, els productes que trobem als aparadors de botigues i supermercats són una part molt reduïda de la gran diversitat de varietats que els llauradors produïen durant la primera meitat del segle XX. La FAO, l´organització de l´ONU per a l´alimentació, calcula que al món s´han perdut el 75 per cent de les plantes cultivades. Recuperar les varietats perdudes és l´objectiu de diverses associacions reunides en la xarxa de llavors Resembrando e Intercambiando, que cada any celebren la Fira Estatal de la Biodiversitat Agrària. L´edició que fa dotze s´ha celebrat enguany a Quart de Poblet, on s´han reunit agrupacions de tot Espanya dedicades a recuperar el cultiu i l´intercanvi de llavors de plantes que es perden, inclosa l´associació valenciana Llavors d´Ací. En el programa d´esta setmana comprovarem les característiques de les fruites i les verdures ancestrals, i les diferències amb les varietats més comercials que s´han imposat en el mercat.

Podeis ver el cápitulo de la serie medi ambient de Canal 9 en el siguiente link:

Medi Ambient - Cap. 646

No hay comentarios:

Publicar un comentario